Up-to-date AV installatie nieuwbouw BDM Bolsward

“In het nieuwe bedrijfspand willen we achtergrondmuziek. Het gaat ons uiteindelijk om een rustige werkplek met radio op achtergrond.” Met deze vraag kwam Rein Brandsma, eigenaar van BDM, bij Business Audio Systems. Als installatiepartner van B.A.S. is PRO AV samen met Rein Brandsma op zoek gegaan naar de beste luidspreker voor elke ruimte. In totaal zijn 10 verschillende ruimtes voorzien van achtergrondmuziek. Daarnaast zijn drie vergaderruimte en de ontspanningsruimte ingericht met audiovisuele apparatuur en zijn op meerdere locaties narrowcasting systemen geplaatst. Een resultaat om trots op te zijn!


De beste speaker gekozen voor elke ruimte
Het werd al gauw duidelijk dat het ging om een verscheidenheid aan ruimtes. Ruimtes waar de werkzaamheden van elkaar verschillen, maar waar ook de afmetingen en akoestiek anders zijn. Dit bracht ons erop om te kiezen voor veel verschillende soorten speakers door het hele pand. In de kantoren en kantine is gewerkt met inbouwspeakers in het systeemplafond, terwijl in het magazijn met goede opbouwspeakers een perfecte verdeling van het geluid is ontstaan. In de sportruimte is gekozen voor een grotere inbouwspeaker die ook wat meer bass kan brengen.


Onopvallende zwarte inbouwspeakers in het systeemplafond


Muziek streamen middels Spotify Connect in de kantine


Lekker binnenkomen bij de receptie
Alle gasten bij BDM worden warm onthaald omdat er direct bij de receptie muziek te horen is. Deze toepassing van achtergrondmuziek werkt heel goed op verschillende manieren. Klanten en relaties komen lekker binnen en kunnen zonder stress rustig wachten. Een heel verschil met een kale, lege ruimte zonder geluid. Daarbij werkt de muziek ook tegen het afluisteren van gesprekken en biedt het dus privacy. Je wilt niet altijd dat de gasten horen wat er achter de balie gezegd wordt, bijvoorbeeld aan de telefoon. Om de gasten goed te kunnen informeren en afleiding te bieden tijdens het wachten is in de ontvangstruimte een ledscherm met narrowcasting geplaatst. De informatie kan eenvoudig worden aangepast.


Geen stress en extra privacy door muziek bij de receptie


Centrale geluidsinstallatie
De apparatuur is centraal weg gebouwd in een 19” serverrack. In verschillende ruimtes is een volume-regelaar gemonteerd, zodat per ruimte het volume geregeld of voor bijeenkomsten uitgeschakeld kan worden. Internettuners worden als audiobron gebruikt. Een uitgebreide en vooral stabiele keuzemogelijkheid aan radiozenders en Spotify-Connect voor het afspelen van een eigen ‘playlist’.


Hybride vergaderruimtes
Draadloos presenteren, vergaderen, videoconferencing; het is allemaal mogelijk in de hybride vergaderruimtes van BDM. Beamtracking microfoons zorgen voor kraakheldere spraak tijdens videovergaderingen. De slimme automatische en volledig door de gebruiker configureerbare modi van de Avonic groothoeklens camera zorgen voor het kristalheldere beeld. Met Barco Clickshare zijn presentaties eenvoudig draadloos te realiseren.

Brandsma Digitaal Meten

Brandsma Digitaal Meten is een landmeetkundig bureau met een werkgebied van heel Nederland en soms zelfs over de landsgrenzen heen. Door de inzet van verschillende meetsystemen kan BDM in principe alles opmeten. Van een gebouw of weg, tot een onderdeel van een auto. BDM is actief in diverse sectoren. De focus ligt op de sectoren bouw, industrie, infra en maritiem. Sinds de zomer van 2021 is BDM gevestigd in een gloednieuw bedrijfspand aan de A7.


Audiovisuele oplossingen voor uw bedrijf?
Achtergrondmuziek in een ontvangsthal, kantoor of fabriekshal. Presentaties met beeld en geluid en videoconferencing. Audiovisuele toepassingen zijn niet meer weg te denken uit ons zakelijk leven. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel; steeds meer toepassingsmogelijkheden en slimme oplossingen zijn ook voor uw bedrijf binnen handbereik.


Audiovisueel bedrijf Pro AV creëert audiovisuele totaaloplossingen met de focus op eenvoud, doeltreffendheid en gebruikersgemak. Wanneer u meer informatie wilt over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina over audiovisuele oplossingen voor bedrijven bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Onze vakmensen nemen binnen een werkdag nog contact met u op.


PRO AV is trots partner van Business Audio Systems.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw bedrijfsruimte.​​

Heeft u interesse?

Bel ons op telefoonnummer

0515-434027 of vul het contactformulier in.

Heeft u interesse?

Bel ons op telefoonnummer

0515-434027 of vul het contactformulier in.

Klik hier voor meer referenties van AV voorzieningen voor bedrijven.