Vergaderruimtes Soprema

De vergaderruimtes van Soprema voldeden niet meer aan de wensen van Het Nieuwe Vergaderen. Via VGA verbinding maken met een beamer, beeldverhouding 4:3 en beperkte audioweergave. Inferno AV werd gevraagd om de vergaderruimtes te moderniseren en tevens een narrowcasting systeem op twee verschillende plaatsen te installeren.


Helder in beeld
Om presentaties helder in beeld krijgen in de grote vergaderruimte is een 86 inch ultra HD scherm van LG geïnstalleerd. Voor audio ondersteuning zijn twee plafondluidsprekers met versterker gemonteerd. Het vergadersysteem is vanaf de meegebrachte laptop, tablet of mobiele telefoon draadloos te benaderen. Oftewel BYOD: Bring Your Own Device. In de andere vergaderruimte volstaat een LG ultra HD scherm van 55 inch.


Draadloos presenteren
Voor de beeldvoorzieningen geldt dat er uiteraard een presentatie gegeven moet kunnen worden. Tegenwoordig kan dit het allermooist gedaan worden met behulp van een draadloze verbinding op basis van een WiFi signaal, hiervoor is Barco ClickShare toegepast in de grote vergaderruimte. Alle gebruikers, ook gasten, kunnen met één klik verbinding maken en meteen gegevens delen, zonder training. Gebruikers sluiten de ClickShare Button aan op hun pc of Mac en klikken erop om de inhoud van hun laptop op het grote scherm  weer te geven. Met de ClickShare-app of via Airplay kunnen gebruikers ook gegevens van hun mobiele telefoons of tablets delen. 


Narrowcasting
Op twee verschillende plaatsen kunnen nu gasten en / of medewerkers via beeldschermen geïnformeerd worden middels narrowcasting. Via de gratis meegeleverde software kan Soprema zelf content aanmaken. Naast afbeeldingen, filmpjes en tekst is het onder andere mogelijk om actuele nieuwsberichten, websites en tijdvensters toe te voegen aan de presentaties.


Soprema in Nederland
De verkoop- en productie locatie van SOPREMA in Nederland is sinds 2016 in IJlst gevestigd. Voorheen schitterde de naam Troelstra & de Vries (opgericht in 1930) op de gevel. Sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt. Begin jaren 80 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op de markt van bitumineuze dakbanen. Het Friese familiebedrijf werd in 2007 overgenomen door het Franse familiebedrijf SOPREMA.


Upgrade van uw vergaderruimte?

Elke organisatie heeft wel een vergaderruimte met een beeldscherm voor de weergave van presentaties, maar hoe maak je die ruimtes geschikt voor videoconferencing.
In basis is nodig:

  • Een beeldscherm om alle deelnemers van de meeting op te tonen.
  • Een camera om de deelnemers in de vergaderruimte weer te geven
  • Een microfoon om hen verstaanbaar te maken.
  • Speakers voor de audioweergave van de deelnemers aan de andere zijde (deze speakers kunnen ook in het beeldscherm zitten)
  • Videoconferencing software waar u als organisatie gebruik van gaat maken
  • Een stabiele internetverbinding
  • Een nuc, computer, laptop of smart device

Wanneer u meer informatie wilt weten over het upgraden van uw vergaderruimte kunt u deze blog-pagina bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. We nemen binnen een werkdag nog contact met u op. 

Inferno Audio Visueel is trots partner van Business Audio Systems.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw bedrijfsruimte.​​

Heeft u interesse?

Bel ons op telefoonnummer

0515-434027 of vul het contactformulier in.

Heeft u interesse?

Bel ons op telefoonnummer

0515-434027 of vul het contactformulier in.

Klik hier voor meer referenties van AV voorzieningen voor bedrijven.