Camerasysteem Academie van Franeker

De Academie van Franeker wil graag opnames kunnen maken van de colleges die worden gegeven in de René Descartes Collegezaal. Eerder heeft Pro AV voor deze ruimte de audiovoorzieningen mogen leveren voor de juiste spraakverstaanbaarheid. Belangrijk onderdeel is ook bij deze installatie het gebruiksgemak van het geheel.

 

Tracking camera

Voor de opnames wordt één Avonic ‘PTZ’ camera gebruikt welke is voorzien van een zogeheten ‘tracking’ functionaliteit. Dat wil zeggen dat de camera zelf de spreker volgt. Behalve eventueel een presentatie op het beeldscherm zijn er geen andere posities in de ruimte welke in beeld gebracht moeten worden. Om het beeld niet statisch te laten worden kan de camera de bewegingen van de spreker volgen.

Naast het camerabeeld is het mogelijk om ook de beelden zoals deze op het presentatiescherm worden vertoond, mee te nemen in de opname/livestream.

 

Verbinding met andere ruimtes
In het verlengde van de mogelijkheid om het geheel op te nemen, kan een verbinding gemaakt worden naar andere ruimtes binnen de Botniastins. Op die manier kan men ‘live’ meekijken en luisteren, waardoor deze ruimte(s) ook ingezet kunnen worden als een ‘overloop’ ruimte voor wanneer er meer bezoekers en belangstellenden zijn dan dat de Collegezaal zelf kan herbergen. Op deze manier kan in de Henri van Swinden Bibliotheek en de Annamaria van Schurman Kamer meegekeken worden.

Gebruiksgemak
Voor de bediening van de installatie is op een Tablet een bedieningspaneel gemaakt. Met behulp van dit bedieningspaneel kan er geschakeld worden tussen de camera en het presentatiescherm. Tevens kan hiermee ook de ‘tracking functie’ aan-/uitgeschakeld worden. Zodra de ‘tracking’ ingeschakeld wordt zal de camera de eerste persoon die in beeld verschijnt (de spreker) gaan volgen. Ook is het mogelijk om de opname te starten/stoppen. Evenals er eventueel op gelijke wijze een Livestream eenvoudig kan worden gestart/gestopt.


Stichting Academie van Franeker
‘De Stichting Academie van Franeker wil op eigentijdse wijze gestalte geven aan het universitaire verleden van Franeker. Zij wil dat doel bereiken door wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te stimuleren en te faciliteren in Franeker en Noordwest-Fryslân, in samenwerking met de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Daartoe biedt zij o.a. publiekscolleges aan en creëert werkgroepen. Haar activiteiten worden gebundeld in een educatief centrum in samenwerking met de onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen in de regio. Daarbij staan de schaal en de behoeften van Fryslân, en in het bijzonder Noordwest-Fryslân, centraal.”

Audiovisuele oplossingen voor uw presentatieruimte?
Presentaties met beeld en geluid en videoconferencing. Audiovisuele toepassingen zijn niet meer weg te denken uit ons zakelijk leven. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel; steeds meer toepassingsmogelijkheden en slimme oplossingen zijn ook voor uw bedrijf binnen handbereik. Pro AV creëert audiovisuele totaaloplossingen met de focus op eenvoud, doeltreffendheid en gebruikersgemak. Wanneer u meer informatie wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina over audiovisuele oplossingen voor bedrijven bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Onze vakmensen nemen binnen een werkdag nog contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw presentatieruimte.


Of bel ons direct op 0515-434027​​

Heeft u interesse?

Bel ons op telefoonnummer

0515-434027 of vul het contactformulier in.

Heeft u interesse?

Bel ons op telefoonnummer

0515-434027 of vul het contactformulier in.

 Klik hier voor meer referenties van AV voorzieningen.