Complete AV installatie Kerk Oudehorne

PG ‘De Tjongervallei’ kan in het vernieuwde, multifunctionele kerkgebouw van Oudehorne nu ook grote en bijzondere vieringen organiseren. Door de moderne technieken, waaronder licht, geluid en projectie en de flexibele indelingsmogelijkheden, zijn verschillende soorten bijeenkomsten mogelijk.

Kerk AV is gevraagd de geluidsinstallatie, beeldvoorzieningen en de camera- en livestream installatie te realiseren, uit te breiden en te verbeteren. Voor alle onderdelen is gebruiksgemak van groot belang. De installatie moet stabiel en functioneel en eenvoudig in gebruik zijn.

 

Kolomluidsprekers voor ideale weergave

Voor spraak en versterkte muziek is de akoestiek van het kerkgebouw van Oudehorne een uitdaging. Daarom is gekozen voor de unieke JBL CBT luidspreker met uitstekende spraakverstaanbaarheid en muziekweergave. Deze kolomspeakers hebben een gunstige afstraling van het geluid waardoor de uitdagende akoestiek van deze ruimte zo min mogelijk benadrukt wordt.

 

Ringleiding

Er was niet meer gelegenheid om de ringleiding onder de vloer aan te leggen. Daarom is gekozen voor een oplossing waarbij het audiosignaal via een WiFi-transmitter kan worden uitgezonden. Dit signaal kan door de kerkgangers worden ontvangen met een eigen smartphone of een losse ontvanger. Van hieruit kan het audiosignaal worden afgeluisterd via Bluetooth, via een hoofdtelefoon of ook via een neck-loop (ringleiding).

 

Beeld in de Kerk

De bijeenkomsten worden ondersteund met beeld. De beelden worden door een krachtige Full HD beamer geprojecteerd op de witte achterwand, boven de deur. Voor de beamer is aan de gevel een maatwerk behuizing gemaakt.

 

Camera installatie met gebruiksgemak
In het kerkgebouw zijn twee PTZ-camera’s geplaatst, welke kunnen worden bediend met een joy-stick controller. Er kan gebruik gemaakt worden van vaste posities door presets te selecteren, maar ook is het mogelijk om met de controller andere posities te kiezen. Vervolgens kan er met de video-mixer geschakeld worden tussen de camera’s of de presentatie-PC.

De diensten vanuit de Kerk kunnen via youtube live bekeken worden of uiteraard ook op een later tijdstip teruggekeken worden.

​​Protestantse Gemeente ‘De Tjongervallei’

Sinds 17 september 2023 zijn de protestantse gemeentes Oude- en Nieuwehorne, Bontebok en Katlijk/Mildam samen verder gegaan als de Protestantse Gemeente ‘De Tjongervallei’. Het kerkgebouw van Oudehorne dateert uit 1924.

Audiovisuele installatie voor uw Kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

 

Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw Kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.