Herinrichting Kurioskerk Leeuwarden

In de wintermaanden van 2021/2022 is de Kerkzaal van de Kurioskerk in Leeuwarden geheel gerenoveerd. Een geheel nieuw interieur en weer een fris en modern geheel. De renovatie was direct ook aanleiding om de bestaande AV installatie te vernieuwen en aan te vullen. Kerk AV mocht deze audiovisuele installatie vernieuwen en uitbreiden. Dat betekend dat de geluidsinstallatie is vernieuwd, de camera- en livestream installatie is uitgebreid en de projector is vervangen door een Videowall.


Flexibiliteit

Er is gekozen voor veel flexibiliteit, wat betekend dat bijvoorbeeld de camera’s worden bestuurd met een joy-stick controller en dat er een digitaal mengpaneel is voor de geluidsversterking. Op deze manier kan er flexibel geanticipeerd worden op diverse activiteiten en de wensen en behoeften die daar bijkomen.

 

Kolomluidsprekers voor goede spraakverstaanbaarheid

Voor een optimale geluidsweergave en spraakverstaanbaarheid zijn er zuilluidsprekers toegepast. Deze kolomspeakers hebben een gunstige afstraling van het geluid waardoor de uitdagende akoestiek van deze ruimte zo min mogelijk benadrukt wordt. Voor slechthorenden is de bestaande ringleiding weer gekoppeld aan het nieuwe audiosysteem en in ere hersteld.


Videowall in de Kerk

Tegen de muur achter het Liturgisch Centrum is er een Videowall geplaatst. Met gebruik van 9 beeldschermen is er één groot scherm gecreëerd met een afmeting van ca. 363cm breed en ca. 205cm hoog. Hierdoor is er optimaal en een bijzonder helder beeld aanwezig, ook wanneer de zon schijnt!


Camera’s installatie met gebruiksgemak

In de Kurioskerk zijn er twee PTZ-camera’s geplaatst, welke worden bediend met een joy-stick controller. Er kan gebruik gemaakt worden van vaste posities door presets te selecteren, maar ook is het mogelijk om met de controller andere posities te kiezen. Vervolgens kan er met de video-mixer geschakeld worden tussen de camera’s of de presentatie-PC welke is voorzien van het EasyWorship Presentatiesoftware.

Aanvullend is er nog een derde camera aanwezig welke op statief staat. Deze kan met de hand worden bediend. Dankzij de haspel met 50m kabel kan deze camera zeer flexibel ingezet worden.

De diensten vanuit de Kurioskerk kunnen via Kerkomroep live bekeken worden of uiteraard ook op een later tijdstip teruggekeken worden.


Kurioskerk, Leeuwarden Huizum-West
Wijkgemeente Leeuwarden Huizum-West vormt samen met de wijkgemeente Huizum-Oost de Protestantse Kerk Leeuwarden-Huizum.
De Kurioskerk is het Kerkgebouw van wijkgemeente Leeuwarden-Huizum-West. Deze wijkgemeente is naar buiten gericht wat onder andere ook tot uiting komt in het flexibele gebruik van het gebouw. De verschillende zalen worden veelvuldig gebruikt en verhuurd voor een grote diversiteit aan activiteiten. “Wij vinden het belangrijk om een hechte, open en gastvrije gemeente te zijn. Daarom organiseren we naast de zondagse erediensten allerlei activiteiten die zorgen voor groei in het geloof, samen binding en gemeenteopbouw.” Elke zondag om 9:30u vindt de Kerkdienst in de Kurioskerk plaats.​​​

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.