Livestream Oosterkerk Sneek

Livestream via Kerkomroep voor de Oosterkerk in Sneek met als trefwoorden Gebruiksgemak, Eenvoud en Maatwerk. Met deze vraag kwam De Protestantse Gemeente Sneek tijdens de Kerkendag bij Kerk AV. Kerk AV kreeg de opdracht om voor de Oosterkerk, de Martinikerk en de Zuiderkerk de complete KerkTV installatie te ontwerpen, installeren en in werking te stellen. Het camerasysteem voor het opzetten van een livestream wordt ingezet voor kerkdiensten en andere bijeenkomsten.


Kerk TV installatie met bedieningsgemak

Met het touchscreen kunnen de twee PTZ-camera’s die in de Oosterkerk zijn gemonteerd bediend worden. Er kan eenvoudig geschakeld worden tussen bijvoorbeeld de organist, de voorganger of het koor. De camera’s hebben een uitstekende zoomfunctie voor details weergaves. Door voorgeprogrammeerde presets zijn de juiste beelden snel beschikbaar en is de bediening met de Tablet eenvoudig. Wanneer op de Tablet één van de presets gekozen wordt, zal allereerst de camera dit voor ingestelde beeld opzoeken, waarna de mixer automatisch overschakelt naar dit beeld. Met één druk op de knop kan dus één van de  diverse voorgekozen beelden geselecteerd worden voor de livestream (of opname).


Op het preview scherm kan bekeken worden of de camera het gewenste beeld weergeeft. Naast de camerabeelden kan een Powerpoint, liedtekst of andere content van de laptop gestreamd worden en via de beamer op het projectiescherm weergegeven worden. De uitzendingen kunnen via Kerkomroep live bekeken worden of op een later tijdstip  teruggekeken worden.


Camerasysteem voor de toekomst
Zowel in de Oosterkerk als ook in de Martinikerk en de Zuiderkerk van De Protestantse Gemeente Sneek is een camera-systeem gemonteerd. De livestream apparatuur is zodanig samengesteld dat het mogelijk is om in de toekomst de installatie in een andere configuratie in te zetten is.


“Mijn complimenten voor de beelden die ik via kerkomroep.nl zag van de dienst van gisteren in de Oosterkerk! Heldere, stabiele en rustige beelden waardoor ik zelfs een beetje het gevoel kreeg dat ik zelf in de kerk aanwezig was.

De verschillende presets geven een gevarieerde kijk op het geheel. Mooi vond ik bv. hoe op een gegeven moment de hele breedte van het liturgisch centrum in beeld was, maar ook een kijkje door de (gebrandschilderde) ramen naar buiten zorgde voor een leuke afwisseling.”

- Ds. F. Welbedacht, PKN Sneek

Oosterkerk Sneek
De Protestantse Gemeente Sneek maakt voor de kerkdiensten en bijeenkomsten onder andere gebruik van de Oosterkerk, de Martinikerk en de Zuiderkerk. De Oosterkerk is een zogenaamde Wederopbouw-kerk, gebouwd in 1954.​​​

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.