Maranathakerk Enschede

Voor de ondersteuning van de diensten in de Maranathakerk heeft de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede-West geïnvesteerd in audiovisuele hulpmiddelen. De beeldinstallatie is inzetbaar voor informatievoorziening, maar ook voor de weergave van psalm- of liedteksten. Vervolgens is de geluidsinstallatie vernieuwd. Aansluitend is de beeldinstallatie aangevuld met een compleet camerasysteem voor ondersteuning van de diensten en geschikt voor livestream.


Beeld
Om de betrokkenheid bij de diensten te vergroten hebben we voor CGK Enschede-West een groot scherm geplaatst in combinatie met een krachtige beamer. Voor de apparatuur zijn onder andere de kwaliteitsmerken Epson en Projecta gebruikt.

Uitgebreide geluidsinstallatie
Voor de samenkomsten in de Maranathakerk is een hoogwaardige audio-installatie samengesteld voor zowel sublieme weergave van spraak als een uitstekende weergave van muziekfragmenten en live-muziek. De installatie bestaat uit diverse kolomluidsprekers en een subwoofer. De geluidsysteem is aangevuld met diverse zendermicrofoons, sfeermicrofoons en een mediaspeler. De ringleiding is weer operationeel gemaakt met een ringleidingversterker en aangevuld met een loop tester.

Bedieningsgemak en functionaliteit staan centraal
Het geluidssysteem is een complete maar eenvoudige installatie voor een groot deel van de diensten en samenkomsten en toch ook de flexibele uitbreidingsmogelijkheden zijn aanwezig voor de diensten en samenkomsten waarbij er een band of muziekcombo speelt.  Voor de gebruikers is er een overzichtelijk bedieningspaneel beschikbaar. Hiermee kan op eenvoudige wijze bijvoorbeeld de gewenste bronnen en bijbehorende volumes gekozen worden. Ook kan bijvoorbeeld aangegeven worden welke luidsprekers in- of uitgeschakeld moeten worden.


Livestream
In de Maranathakerk zijn twee PTZ-camera’s gemonteerd. Zo kan er eenvoudig geschakeld worden tussen bijvoorbeeld de organist, de voorganger of het muziekcombo. Met de centrale camera installatie kunnen de camera’s bediend worden. De camera’s hebben een uitstekende zoomfunctie voor details weergaves. Door voorgeprogrammeerde presets zijn de juiste beelden snel beschikbaar en is de bediening eenvoudig. De video-mixer en video-switcher maken het mogelijk om de juiste beelden naar de livestream te sturen en andere beelden naar de beamer in de kerk te sturen. De uitzendingen kunnen via de livestream bekeken worden en via het eigen Youtube kanaal teruggekeken worden.

Maranathakerk
De Maranathakerk in Enschede is gebouwd in de jaren’50 en kan ongeveer 400 bezoekers herbergen. Enkele opvallende elementen van de kerk zijn het glas-in-lood-raam boven de hoofdingang en het orgel met mechanische sleepladen met elektrische speeltafelbediening.

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.