Nicolaaskerk Nijland

De wens van de Protestantse Gemeente Nijland was om de bijeenkomsten in de Nicolaaskerk te ondersteunen met vaste beeld-voorzieningen die makkelijk en gebruiksvriendelijker ingezet kunnen gaan worden. Tevens was de wens om beeldopnames van de bijeenkomsten via bijvoorbeeld kerk-TV te kunnen delen. Een belangrijke randvoorwaarde is dat het liturgisch centrum daarbij niet aangetast wordt.


Beeld

In verband met het karakter van de kerk is gekozen voor projectie van beelden tegen de witte achterwand, naast het spreekgestoelte. Om de zichtlijnen te verbeteren gebeurt dit aan weerszijden van het spreekgestoelte. De projectoren zijn tegen de zijwanden aan geplaatst, in een op maat gemaakte witte behuizing. Op deze manier vallen deze beeldvoorzieningen het minste op en wordt het karakter van het Kerkgebouw zo min mogelijk aangetast.

Camera-systeem
Om beeldopnames mogelijk te maken is een camera-systeem geplaatst met als primair doel om de Kerkdiensten ook bereikbaar te maken voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om de diensten zelf bij te wonen. Dit kan nu met behulp van een livestream welke mogelijk gemaakt wordt door onder andere Kerkomroep.nl (sIKN). De beeldopnames zijn in eerste instantie zo eenvoudige mogelijk gemaakt. Dusdanig dat men weliswaar een impressie krijgt van de dienst, maar ook dat er zo min mogelijk bediening nodig is voor het gehele systeem. Verder zijn er voorzieningen geïnstalleerd die het mogelijk maken om ook eigen opnames te kunnen maken van de diensten en/of andere activiteiten.

Protestantse Gemeente Nijland
Sinds 2011 is de voormalige Hervormde Gemeente van Nijland omgevormd tot een Protestantse Gemeente. Een levende en levendige gemeente, waarin jong en oud bij elkaar komen. Op verschillende manieren wordt geprobeerd samen het geloof in God te beleven en dat ook vorm te geven in het leven en in de leefomgeving. De diensten worden gehouden in de Nicolaaskerk.

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.