RK Sint-Martinuskerk Sneek

De Rooms Katholieke Kerk aan de Singel in Sneek was hoognodig toe aan een nieuwe geluidsinstallatie. Na diverse gesprekken, metingen en demonstraties van luidsprekers in de kerk heeft Kerk AV samen met de Sint Antonius Parochie een plan gemaakt om de spraakverstaanbaarheid in deze prachtige kerk (1872) te vergroten.


Bedieningsgemak en functionaliteit staan centraal
Elke koster en/of beheerder moet in de gelegenheid zijn om een aantal microfoons aan/uit te zetten, een muziek-fragment af te spelen en dergelijke. Deze functies moeten dan ook voor iedereen toegankelijk en te bedienen zijn. Voor de gebruiker is er een bedieningspaneel en een touchscreen beschikbaar. Hiermee kan op eenvoudige wijze bijvoorbeeld de gewenste bronnen en bijbehorende volumes gekozen worden. Ook kan bijvoorbeeld aangegeven worden welke luidsprekers in- of uitgeschakeld moeten worden.

Uitstekende verstaanbaarheid
Een sterke verbetering van de verstaanbaarheid vormt het uitgangspunt van de nieuwe geluidsinstallatie. De installatie bestaat uit twee JBL CBT200 kolomzuil luidsprekers aangevuld met twee JBL CBT100 luidsprekers voor het achterste deel van de kerk. Het Priesterkoor wordt uitversterkt met een JBL CBT50. De CBT-serie past uitstekend wat betreft dekking en geluidskwaliteit in het karakteristieke kerkgebouw. De slanke en compacte vormgeving maakt bovendien dat de luidsprekers vrijwel opgaan in het interieur. In een eerder traject is de ringleiding hersteld.

“Al met al een enorme vooruitgang zodat iedere kerkganger of bezoeker kan genieten van een voor iedereen verstaanbaar geluid en waar ook de muziek optimaal ten gehore gebracht kan worden.”


RK Sint-Martinuskerk, Sneek

De Rooms Katholieke Martinus Kerk in Sneek heeft de status Rijksmonument en stamt uit 1872. Door geldgebrek is destijds zonder toren opgeleverd. De driebeukige kruisbasiliek wordt gebruikt door de Sint Antonius van Paduaparochie.

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.