Beeldvoorzieningen Terpkerk Burum


De wens van de Protestantse Gemeente Burum Munnekezijl Warfstermolen was om de bijeenkomsten in de Terpkerk te Burum te ondersteunen met vaste beeld-voorzieningen die makkelijk en gebruiksvriendelijk ingezet kunnen gaan worden. Een belangrijke randvoorwaarde is dat het karakter van het kerkgebouw daarbij niet aangetast wordt. Kerk AV, onderdeel van PRO AV, werd gevraagd mee te denken en vervolgens de beeldvoorzieningen te installeren.


Beeld

In verband met het karakter van de kerk is gekozen voor projectie van beelden tegen de witte wanden. Na een proefopstelling is gekozen voor twee beamers, zodat alle bezoekers goed zicht op de geprojecteerde beelden hebben. Voor de plaatsing van de beamers is maatwerk meubilair gebruikt, op deze manier vallen deze beeldvoorzieningen het minste op en wordt het karakter van het kerkgebouw zo min mogelijk aangetast.


Bedieningsgemak
Beide projectoren kunnen afzonderlijk van elkaar aan- en uitgeschakeld worden met behulp van een vaste schakelaar met het oog op een zo groot mogelijk bedieningsgemak en de kans op oneigenlijk gebruik van de afstandsbediening zoveel mogelijk te beperken. Voor de weergave van de audio die bij de beelden horen is een koppeling naar de bestaande geluidsinstallatie gemaakt.


Terpkerk Burum
Op de plaats van een laatmiddeleeuwse kerk is in 1784 de Terpkek in Burum gebouwd. In de kerk bevindt zich een Van Oeckelen-orgel. Dit is één van de weinigen in Friesland. Voor de vieringen en kerkdiensten maakt de Protestantse Gemeente Burum Munnekezijl Warfstermolen onder andere gebruik van de Terpkerk in Burum.

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.